Rots en watertraining

 

Rots en water is een zeer effectieve holistische psychofysieke training voor jongens en meisjes. De training onderscheidt zich van andere weerbaarheidsprogramma’s door zijn meervoudige doelstelling en breder pedagogisch perspectief. Door middel van fysieke oefeningen worden naast weerbaarheid, positieve mentale en sociale vaardigheden en zelfkennis ontwikkeld en getraind. De training is ervaringsgericht, door de oefeningen leren de leerlingen zichzelf en de ander beter kennen en begrijpen, ze werken aan zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen en leren hun energie te beheersen en beter te communiceren. Het programma is in Nederland ontwikkeld door Freerk Ykema en wordt inmiddels wereldwijd toegepast.

Op een speelse en actieve manier leren leerlingen hun Rots kwaliteiten (spierspanning, eigen mening, stevige basis, opkomen voor jezelf) en hun Water kwaliteiten (ontspannen spieren, anticipatie, contact, flexibiliteit, communicatie en bewustzijn van je eigen gevoelens maar ook van die van de ander) kennen, ervaren en begrijpen.

Weerbaarheid wordt voor een groot gedeelte bepaald door zich bewust te zijn van hun lichaamshouding en wat ze daarmee uitstralen

Ze leren stevig vanuit hun centrum te staan, aanwezig te zijn en te reageren.

Door zich bewust te zijn van hun lichaamshouding en stevig in hun basis verankerd te zijn en te staan ervaren ze rust en overzicht. Dit vergroot hun keuzemogelijkheden in denken, handelen en communicatie. Zo creƫren ze de mogelijkheid om vanuit hun centrum en hart hun eigen keuzes te maken en hun eigen weg te volgen in het leven.

Via lichaamsgerichte training ontwikkelen we emotioneel bewustzijn en daarmee ook zelfbewustzijn. Je wordt je bewust van je eigen houding, kracht en mogelijkheden ten opzichte van jezelf, anderen en (keuzes in) het leven. Kortom Rots en Water!

Rots en Water is geschikt voor zowel groepen als individuen, voor kinderen maar ook voor ouders en volwassenen.